Yorkshire-Pudding

Yorkshire-Pudding

Benodigdheden voor 12 grote of 24 kleine puddinkjes:
225 gram bloem
4 middelgrote eieren
300 ml volle melk

150 ml (koud) water
1/2 theelepel zout

Bereiding:
Zeef de bloem met een 1/2 theelepel zout in een kom, maak een kuiltje in het midden.

Breek de eieren erin, klop ze los en meng ze geleidelijk met de bloem, melk en 150 ml water tot een glad beslag met de stevigheid van dikke yoghurt.
Laat het beslag een half uur staan.
 
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schep een 1/2 theelepel (zonnebloem-)olie in elke holte van een muffinplaat (voor 12 grote puddings of 2 platen van 12 voor kleine)
Verwarm de muffinplaat 5 minuten voor, bovenin de oven. Haal de plaat er voorzichtig uit.
Vul de holtes voor de helft tot 3/4 met beslag.
Bak de puddinkjes 25 – 30 minuten in de oven tot ze gerezen en goudbruin van kleur zijn.
 
Lekker bij rundvlees of gevuld met wat vleesjus.