Witte Chocolademousse

Witte Chocolademousse

Benodigdheden voor 6 personen:
2 eiwitten
2 eierdooiers
200 gram witte chocolade
2 dl slagroom
1 eetlepel sinaasappellikeur
1 vel witte gelatine

Bereiding:
De gelatine in ruim koud water weken.
De chocolade raspen en in een kommetje doen.
Eerst de slagroom stijfslaan met een handmixer, deze tot gebruik in de koelkast zetten, en daarna (met schone gardes) de eiwitten stijfslaan.
Tot slot de eierdooiers schuimig kloppen.
De chocolade (onafgedekt) in circa 6 minuten op half vermogen smelten. Of au bain marie laten smelten.
Tussendoor enkele malen roeren.
De gelatine uitknijpen en in het kopje (onafgedekt) in circa 15 seconden op vol vermogen oplossen.
De chocolade met de gelatine en de likeur door de eierdooiers scheppen.
De helft van de slagroom erdoor spatelen.
Dan de eiwitten er doorheen spatelen.
Tot slot de rest van de slagroom.

De mousse in glazen coupes doen en minstens anderhalf uur laten opstijven in de koelkast.