Vruchtencrumble
Benodigdheden voor 6 personen:
Voor de crumble:
225 gram bloem
115 gram boter
100 gram suiker
mespunt zout
Meng alle ingrediënten voor de crumble in een foodprocessor tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. (Je kunt het ook in een mixer doen, of met de hand, dan wrijf je het mengsel gewoon tussen je vingers tot het kruimelig wordt.)
Doe het fruit in een ondiepe ovenschaal en strooi er de suiker over.
Verdeel het crumble-mengsel over het fruit.
Schud de schaal een beetje en zet hem ongeveer een half uur in een op 200 graden voorverwarmde oven, of tot de crumble gelijkmatig goudbruin van kleur is geworden. (Als de crumble langs de rand van de schaal te donker dreigt te worden, temper dan de temperatuur van de oven.)
Benodigdheden voor 6 personen:
Voor de crumble:
225 gram bloem
115 gram boter
100 gram suiker
mespunt zout
Fruit:
450 gram gewassen en schoongemaakt fruit
3 eetlepels suiker
Meng alle ingrediënten voor de crumble in een foodprocessor tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. (Je kunt het ook in een mixer doen, of met de hand, dan wrijf je het mengsel gewoon tussen je vingers tot het kruimelig wordt.)
Doe het fruit in een ondiepe ovenschaal en strooi er de suiker over.
Verdeel het crumble-mengsel over het fruit.
Schud de schaal een beetje en zet hem ongeveer een half uur in een op 200 graden voorverwarmde oven, of tot de crumble gelijkmatig goudbruin van kleur is geworden. (Als de crumble langs de rand van de schaal te donker dreigt te worden, temper dan de temperatuur van de oven.)
Je kan voor dit recept elk soort fruit of combinatie van vruchten gebruiken:
Appels, appels en bramen, abrikozen, kruisbessen, perziken, pruimen, frambozen, peren, gemengd zomerfruit en dus ook rabarber.
Je kan eigenlijk alle fruit gebruiken.