Super Tiramisu met Koffie
Benodigdheden voor 6 personen:
500 gram mascarpone
4 eieren
175 gram lange vingers
100 gram poedersuiker
150 ml espressokoffie (Robuust koffie)
4 eetlepels amandellikeur (Caremacocktail)
snufje zout
4 eetlepels cacaopoeder om te bestrooien
rechthoekige schaal van 25 bij 15 cm
Bereiding:
Zet de espressokoffie.
Meng de amandellikeur erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Splits de eiwitten en dooiers van elkaar.
Klop met een mixer de eiwitten stijf met een snufje zout.
Klop de eidooiers met de poedersuiker lichtgeel en schuimig.
Roer de mascarpone in een ruime kom los en vermeng dit met het schuimige eigeel.
Schep de stijf geklopte eiwitten door de mascarpone.
Leg op de bodem van de schaal de helft van het aantal lange vingers.
Besprenkel met de helft van de espressokoffie.
Schep hier de helft van de mascarpone-crème op.
Herhaal dit en eindig met de mascarpone.
Dek de schaal af en laat de tiramisu ca. 1 uur in de koelkast opstijven.
Bestrooi de tiramisu rijkelijk met cacao.