12 cocktailtomaten of kleine pruimtomaten
zout
2 blikjes zalm (ca. 400 gram)
12 groene olijven zonder pit
1 (rode) ui
2 eetlepels kappertjes
1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogd
3 eetlepels mayonaise
versgemalen peper
100 gram geraspte belegen kaas
75 gram rucola of veldsla
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel groene pesto
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd aan de bovenkant van de tomaten de kapjes eraf.
Hol de tomaten uit met een kleine lepel.
Bestrooi de binnenkant met zout en zet ze omgekeerd op keukenpapier apart.
Giet de zalm af en verwijder de graatjes.
Hak de olijven en de gepelde ui fijn.
Meng de olijven, ui, kappertjes, tijm, mayonaise, peper, zout en 1/3 deel van de kaas met de zalm tot een fijn mengsel.
Schep de zalmvulling in de tomaten en zet ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
Strooi de rest van de kaas over de visvulling.
Zet het gerecht 15 minuten in het midden van de oven.
Verdeel de rucola of veldsla over de borden.
Meng olijfolie, citroensap en pesto tot een dressing en druppel deze over de sla.
Zet de tomaten erop.
Tip:
De zalm kun je evt. vervangen door tonijn of gerookte makreel.
In plaats van olijven zijn stukjes gedroogde tomaat op olie ook heel lekker.