Bospaddestoelensoep met gerookte ham
Benodigdheden voor 4 personen:
2 sjalotjes
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
25 gram boter
400 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)
7 dl groentebouillon of kippenbouillon (van tablet of uit pot)
300 ml kookroom
versgemalen peper en zout
100 gram rauwe hamreepjes
2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries) Bereiding:
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Fruit ze in een soeppan in de hete olie en boter.
Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
Bak de paddestoelen even mee met de sjalotjes totdat ze vocht verliezen.
Schenk de bouillon erbij en kook alles zachtjes 10 minuten.
2 sjalotjes
1 eetlepel arachideolie of zonnebloemolie
25 gram boter
400 gram gemengde paddestoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shii-take)
7 dl groentebouillon of kippenbouillon (van tablet of uit pot)
300 ml kookroom
versgemalen peper en zout
100 gram rauwe hamreepjes
2 eetlepels gehakte bieslook (vers of diepvries) Bereiding:
Pel de sjalotjes en snipper ze.
Fruit ze in een soeppan in de hete olie en boter.
Borstel of veeg de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of reepjes.
Bak de paddestoelen even mee met de sjalotjes totdat ze vocht verliezen.
Schenk de bouillon erbij en kook alles zachtjes 10 minuten.
Pureer de soep met een staafmixer.
Voeg de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en verwarm de soep zonder hem te laten koken.
Verdeel de hamreepjes over 4 borden of soepkommen.
Schep de hete soep erop en bestrooi deze met bieslook.
Serveertip:
Lekker met geroosterd brood met (kruiden)boter.